(v)echtscheiding

Die extra mijl om u vooruit te helpen

“Af en toe worden we ingeschakeld door een advocaat of een notaris omwille van onze ervaring met delicate dossiers en onze diplomatieke skills. Zo kregen we een doorverwijzing van een notaris voor de verkoop van een charmante, te vernieuwen villa van de jaren ’30 in Wemmel, die al 2 jaar te koop had gestaan bij enkele makelaars maar niet verkocht geraakte….

Het contact tussen man en vrouw zat onder het vriespunt en ze wouden niet meer rechtstreeks met elkaar praten. Ze hadden zelfs elk een koosnaam gekozen voor de andere. Zo’n dossiers zijn uitdagingen waar ik me graag in vastbijt.

We hebben een evaluatie gemaakt van de situatie: vraagprijs, geschatte waarde, reeds ontvangen biedingen, to do’s om de woning weer aantrekkelijk te maken, … Het kostte tijd om het vertrouwen te winnen, vooral van de man omdat wij werden voorgesteld door de notaris van de vrouw. Maar gaandeweg konden ze allebei onze inspanningen appreciëren en zagen ze dat we het oprecht goed voor hadden en er het maximum wilden uithalen. Zo hebben de we tuin helemaal laten opkuisen en snoeien, het huis volledig leeggemaakt en gekuist, een groot opblaasbaar zwembad weggehaald, de garage leeggemaakt, … en nadien professionele foto’s laten maken. Er was veel interesse, maar de kopers zagen toch op tegen al het renovatiewerk dat nog moest uitgevoerd worden. De verkopers behielden hun vertrouwen, ook na 6 maanden, en uiteindelijk zijn we erin geslaagd om de woning te verkopen aan een correcte prijs, die aanvaardbaar was voor man, vrouw en de kopers. De verkoopster heeft me nadien nog uitgebreid bedankt om haar uit die situatie te helpen. 

Het gaf ons een goed gevoel om die mensen echt vooruit geholpen te hebben met hun leven.”

Recente blogposts

(v)echtscheiding

Af en toe worden we ingeschakeld door een advocaat of notaris omwille van onze ervaring met delicate dossiers en onze diplomatieke skills.

Lees meer »

Een kat in huis

In de eerste jaren van mijn carrière mocht ik een woning verkopen in Grimbergen. Het ging om een geërfd pand dat al een lange tijd leegstond.

Lees meer »

De plottwist

Een aantal jaren geleden mocht ik een opbrengstgebouw verkopen in Strombeek-Bever; een gebouw met 2 appartementen en een handelsruimte.

Lees meer »

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn

Deze website maakt gebruik van cookies,  meer informatie hierover vindt u in ons privacybeleid.