Kat in huis

Overtuigingskracht en bemiddelingskills zijn van essentieel belang in ons beroep.

In de eerste jaren van mijn carrière mocht ik een woning verkopen in Grimbergen. Het ging om een geërfd pand dat al een lange tijd leeg stond, waarbij 2 erfgenamen graag vooruit wouden met de verkoop maar waarbij de derde erfgenaam op de rem stond omdat de kat van de ouders er nog woonde. 

Ik had alle begrip voor de situatie van de 3e erfgenaam; het is niet makkelijk om die emotionele knop om te draaien en de ouderlijke woning te verkopen. Hier kwam nog de extra complicatie bij dat de kat van de ouders er nog woonde; ze werd verzorgd en kreeg eten van die 3e erfgename. Maar ik moet natuurlijk niet vertellen dat een leegstaande en onverwarmde woning mettertijd er niet aantrekkelijk op wordt. En de 2 andere erfgenamen wouden graag vooruit. 

Ik heb veel tijd besteed aan die 3e erfgenaam om haar te overtuigen om toch mee te werken . Het alternatief was dat de andere erfgenamen zouden overgaan tot een openbare verkoop en in dat geval hadden ze er waarschijnlijk niet het volle potentieel uit gehaald (zonder slecht te willen spreken over openbare verkopen). De 3e erfgenaam aanvaardde en ging akkoord met de verkoop

De bezoeken werden opgestart en het dossier verliep vlot. Na verloop van tijd kwam er een bod dat werd aanvaard door de 2 erfgenamen, maar weigerde de 3e erfgenaam te tekenen voor akkoord omwille van de kat. Opnieuw was er masseer- en overtuigingswerk nodig om de 3e erfgenaam te overtuigen het bod te aanvaarden. Na enkele weken was het gelukt en gelukkig waren mijn kandidaten nog steeds geïnteresseerd!

Maar bij het verlijden van de akte kwam hetzelfde probleem opnieuw naar boven; de 3e erfgenaam wou liever niet tekenen. Op dat moment werd er over apart gesproken met de 3e erfgename en heeft ze toch de akte getekend. 

Er was op zich een goed en correct contact tussen alle erfgenamen. Maar onze rol was vooral om te bemiddelen bij de 3e erfgename, want het onvermijdelijke zou er toch gekomen zijn; verkoop van het huis uit de hand of via een openbare verkoop. 

Soms moet je de mensen sturen in de richting die het best is, ook al zien ze dit zelf niet altijd…